Enova støtter Veldes nye og miljøvennlige asfaltverk
Takk til Enova for støtten til å bygge vårt nye asfaltverk. Med den nyeste og mest miljøvennlige teknologien belastes miljøet mindre og vi kan gjenbruke asfalten i større grad. Når vi gjenvinner – vinner alle!
Velde kjøper asfaltanlegg av Skanska på Østlandet
Velde kjøper Skanska sine asfaltfabrikkene i Oslo og Halden, samt alt av utstyr tilknyttet den mobile utleggingsvirksomheten. Det er totalt 85 medarbeiderne som jobber i asfaltvirksomheten og alle disse får tilbud om å fortsette i Velde.
Skanska har i dag en relativt liten markedsandel i det norske asfaltmarkedet. Asfaltvirksomhet er spesielt avhengig av volum for å kunne drives økonomisk bærekraftig og våre nåværende volumer gir oss ikke tilfredsstillende inntjening. Gjennom å bli en del av Velde har asfaltvirksomheten gode forutsetninger for å utvikle seg videre. De kommer til å bli en sterk aktør i det norske asfaltmarkedet og vil ta godt vare på både våre ansatte og våre kunder, uttaler adm. direktør Håkon Lyngdal i Skanska Industrial Solutions Norge.
Gjennom oppkjøpet av Skanskas asfaltvirksomhet vil vi utvide vårt markedsområde. Vi har i dag en sterk markedsposisjon på Vestlandet og Sørlandet, og nå satser vi for fullt på Østlandet. Vi er veldig glade for å kunne ta over fabrikkene, utstyret og ikke minst få tilgang til den solide kompetansen Skanska har innen både prosjektledelse, teknologi og utlegging av asfalt sier Egil Velde.
Avtalen mellom Skanska Industrial Solutions og Velde er nylig signert. Formell overtagelse vil bli gjennomført 1. mars 2022.
Vi gleder oss.
Sammen med Sintef og Stavanger kommune har vi kjørt et seminar om miljømasser og prosjektet Liveien
SEMIERNAR MED SINTEF OG STAVANGER KOMMUNE
Prosjektet Liveien er en jobb i Stavanger kommune som ble gjennomført i 2020.
Et mindre veiprosjektet der det har blitt benyttet miljømasser av typen 20-100 mm og 4-16 mm.
Her er materialegenskaper dokumentert og sjekket. Det er satt ut flere setningsmålere.
Konklusjonen fra Sintef sier at miljømasser holder de kvalitetene som de skal ha og at det er meget gunstig for den sirkulære økonomien.
Christian John Engelsen sjefsforsker fra Sintef holdt et glødende innlegg om at miljømasser må brukes mere.
Oppsummert:
Materialegenskapene til resirkulert tilslag fra gravemasser (miljømasser) er egnet til både rørgrøfter og veibygging.
Knusemotstand (LA) og slitemotstand(Mde) er tilfredsstillende.
Massene hadde lavt innhold av tungmetaller på nivå med naturlige verdier.
Overvåkning med setningsmålere i 1 år viser at det ikke forskjell på miljømasser og knuste masser.
Sammenlignet med knust fjell så er klima utslippet 90 % lavere
Dette var forventete og gledelig for oss som har levert miljømasser i flere år. Vi tror at kommuner, byggherrer og entreprenør tar et større ansvar fremover og vil bruke miljømassene mer aktiv fremover.
Henrik Ingebrigtsen bygger hus med Velde`s miljømasser
Henrik Ingebrigtsen var selvsagt på utkikk etter gode og bærekraftige løsninger når han skulle bygge nytt hus. Da han hørte at miljømassene var billigere og mer miljøvennlige enn knust fjell ble han interessert. Da han også fikk opplyst at massene var testet og godkjent av Sintef var han ikke i tvil. Henrik ville bruke miljømasser av god kvalitet i grunnarbeidet på sitt nye hus på Lura.
Ved å bruke våre miljømasser vil landområder bli spart på grunn av at da blir det ikke nødvendig med så store tippområder flere steder i regionen.
Man vil også redusere uttak av fjell og kan da spare fjell til senere generasjoner.
Ved å gjenbruke massene sparer man 90% CO2 istedenfor å bore og sprenge ut nytt fjell.
Velde Asfalt AS styrker laget for asfalt satsningen i Bergen og Vestland Fylke
Velde satser videre i Bergen med å ansette erfarne ledere. Bedriften gleder seg over at ressurspersoner har tro på prosjektet.
Rune Flokenes, Jannecke Nilsen, Kjell Høysæter og Trond Sæthre starter i avdeling Bergen.
Alle 4 vil ha kontorsted i Åsane ved Velde Asfalt AS sitt kontor.
Gjengen har lang erfaring som ledere innen asfalt.
De har jobbet en årrekke i lag i Mesta, Lemminkainen, YIT og nå den siste tiden i Peab.
Flokenes går inn som avdelingsleder i Bergen og Nilsen som driftsstøtte. Høysæter og Sæthre som prosjektledere.
Vi er både ydmyke og glade som får med oss denne erfarne gjengen sier Harald Velde daglig leder i Velde Asfalt AS
Vårt nye asfaltanlegg i Mandal er åpnet
Benninghoven RPP 4000 HG
Anlegget er godt i gang og er verdens største i sitt slag.
Ny teknologi og innovasjon gjør det mulig å forbedre forbrenningsprosessen slik at man kan bruke en høyere andel gjenvunnet asfalt. Det nye anlegget benytter indirekte oppvarming av asfalten, og samtidig vil avgasser utnyttes i flere steg ved å brenne den samme gassen flere ganger. Den oppvarmingen som da skjer, gjør det mulig å benytte en langt høyere andel gjenvunnet asfalt.
Det nye anlegget vil kunne gjenvinne opp mot 90 prosent resirkulert asfalt.
Vi kommer til å bruke trepellets i stedet for naturgass som energibærer i forbrenningsprosessen. Trepellets er det beste alternativet til dette bruksområdet når man skal gjennomføre en omlegging fra fossilt til fornybart brensel.
Det nye asfaltverket er designet for å levere et ferdig kvalitetsprodukt basert på en større andel resirkulert asfalt. – Energisparing er bl.a. ivaretatt ved at den knuste massen blir lagret under tak for å unngå en kraftkrevende tørkeprosess. Overskuddsvarme fra selve verket blir gjenvunnet til ny bruk i produksjonen.
Produksjonskapasitet: 320 tonn pr. time
Ferdigvare silokapasitet: 625 tonn
Gjenbruk: Over 90% varmt gjenbruk
Nye veier 24 omtale






NYHET:
Floorit-25 avrettingsmasse
Nå tilbyr Velde en avrettingsmasse med forbedrede egenskaper. Floorit-25 har svært høy styrke og er motstandsdyktig mot sprekker, og muliggjør dermed tynnere lag enn tidligere. Les hele produktspesifikasjonen her.
Velde Asfalt Agder styrker laget
Ny driftsleder, driftsstøtte og prosjektleder i Agder
Avdelingsleder Bjarne Nøding styrker nå laget sitt i Velde Asfalt Agder. Med Odd Arne Thu som ny driftsleder og Kristian Kile som driftsstøtte, blir det nå et større fokus på digitalisering, struktur og mer moderne systemer. Denne målsetningen har vi gitt navnet “Agder 2021”. Vi ønsker våre nye kollegaer velkommen på laget og ser frem til enda mer effektiv og strømlinjeformet avdeling. Her får du en kort presentasjon av Odd Arne og Kristian:
Odd Arne Thu
Odd Arne er 41 år, kommer fra Jæren og bor på Sørlandet. Siden 1998 har han vært i oljebransjen som prosjekt- og avdelingsleder, både på prosjekt- og organisasjonsnivå. Hans oppgaver har vært å bygge opp velfungerende organisasjoner og få store prosjekter til å fungere godt. Hans store interesse for anleggsbransjen passer godt inn med hans stilling som driftsleder hos Velde Asfalt Agder.
Kristian Kile
Kristian er 26 år, sivilingeniør og har en master i industriell økonomi. Studiet hadde hovedfokus på effektivisering av industri. Kristian er en person som liker å tenke nytt og hans ambisjon er å forbedre Veldes rutiner, kommunikasjonsveier og rollefordelinger. Målet er at kundene våre skal få raskere og bedre informasjon og bedre service.
Jan Andrè Myren
Jan Andrè er 50 år, gift og har 3 barn.
Familien bor like nord for Vennesla.
Han har lang erfaring i asfaltbransjen og har jobbet som bas og arbeidsleder i mange år.
Jan Andrè kommer fra stillingen som driftsleder i Presis veidrift i Kristiansand.
Han starter opp som prosjektleder i Velde Asfalt Agder i august.
Han vil primært jobbe i område øst i Agder med kontor plass på Omre ved vårt asfaltverk i Grimstad
Vi er veldig fornøyd med og få Andre med på laget i Agder.
KNA Sokndal - Motorcenter Norway
Det er kjekt å kunne være med å bygge Norges råeste motorsport anlegg.
Racingbanen er ferdig asfaltert i slutten av juni.
Banen har internasjonal standard og er designet av APEX Circuit Design i henhold til FIA Grade 3 og FIM Grade B. Dette garanterer høy sikkerhet for publikum og førere.
Motorsportanlegget er også planlagt med dragstripe, gokartbane, servicebygg, pitgarasjer og tribuner. Alle fasiliteter vil gi en optimal opplevelse av aktivitetene.
Motorsportanlegget bygges og eies av KNA Raceway AS, og driftes av Motorcenter Norway AS.
Racingbanen er tilrettelagt for bil og MC, og skiller seg ut ved at kjøreretningen er mot klokken.
Tenk å kjenne på motorkreftene gjennom 14 svinger og føle farten på langsiden!
I sentrum av racingbanen ruver publikumsfjellet, hvor tilskuerne har full oversikt og kan følge hver sving fra start til mål.
Banen er designet med internasjonale standarder og trygge avkjøringssoner, noe som betyr at den har ekstra høy sikkerhet for førere av både bil og MC, samt for publikum.
Sjekk nettsiden til Motorcenter Norway: https://www.motorcenternorway.no/








